adonnaconsult.ro

Consultanta Web

De ce este design-ul unui site atat de important?

Organizarea

Tot continutul unei pagini trebuie sa aiba un scop. Impresia este creata in doar cateva secunde, iar daca organizarea si aspectul nu au sens, vizitatorul va pleca. Exact ca intr-un magazin, totul in cadrul unui site web trebuie sa aiba o ordine logica, ajutand vizitatorul sa gaseasca cu usurinta ceea ce cauta. Meniul de navigare al site-ului trebuie sa ocupe o pozitie logica si consitenta in cadrul fiecarei pagini. Este necesar sa se subinteleaga care parte din continut reprezinta subiectul principal al unei pagini, si care pe cel secundar, aceasta delimitare fiind realizata prin marime si plasament.

Iesirea in evidenta

Internetul este un mediu vizual si astfel este important sa punem mare pret pe design si structura. Un web designer profesionist intotdeauna te va ajuta sa ai acel avantaj vizual in fata concurentilor. Site-ul trebuie sa contina anumite elemente care il scot in evidenta, ceva ce fura privirea.

Estetica

Un aspect modern si profesional va crea imediat incredere in randul clientilor. Posibilitatile sunt nelimitate, dar tineti minte, un design bun va crea incredere si va ghida tranzitia utilizatorului de la un simplu vizitator la un nou client. Un lucru este cert: un site web trebuie sa arate bine! In acelasi timp este la fel de important ca design-ul sa fie gandit tinand cont de functionalitate, nesacrificand-o doar de dragul aspectului. Design-ul ar trebui sa faca trecerea dintre punctele cheie asupra punctelor secundare ale site-ului. Acest lucru se poate realiza cu spatii bine delimitate, tipografie si culori. Imaginile si culorile pot fi folosite pentru a atrage o actiune din partea utilizatorului.

Concluzia

Desigur, un site web nu se limiteaza doar la aspect – lucruri precum programarea corecta, folosind standarde web, sau compatibilitatea pe diverse platforme (mobil, tableta, pc) sunt la fel de importante – insa acestea sunt aspecte de care vizitatorii nu trebuie sa isi faca grija, ele revenind in sarcina unui web developer. Design-ul unui site web va influenta decizia utiliatorului intre a ramane si a lua actiune sau a parasi si renunta – atat este de simplu. Va trebui sa creeze incredere, sa aiba sens si sa permita vizitatorilor sa gaseasca ceea ce cautau, rapid si usor – toate acestea ajutand la indeplinirea obiectivelor tale.

Daca gasesti ceea ce cauti rapid si usor, inseamna ca designul acelui website a fost gandit bine, fiind intuitiv.

Adonna Consult Services S.R.L

Consultanta web

Servicii de Consultanta Web Consultanta web te ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru ca afacerea ta sa aiba succesul asigurat pe Internet. Oferim Consultanta si Analiza pentru ca site-ul tau sa isi atinga obiectivele de conversie pentru care a fost creat. Pe acest site dispui de o multitudine de categorii concepute sa raspunda tuturor intrebarilor tale legate de deschiderea, administrarea si promovarea unui site.

Adonna Consult Services S.R.L

Servicii
Site-uri de succes create de noi
exploreaza

Vrei sa primesti oferte de la noi?

Lasa-ne adresa ta de mail si ne vom ocupa!